Over RBP

1600_RB110966Rogier Berghauser Pont is partner van Jojanneke en vader van Jasmijn en Sterre.

Professioneel is Rogier Berghauser Pont: trainer, coach en adviseur. Elf jaar heeft hij gewerkt voor een aantal organisaties, die zich allen bezig houden met gedrags- en organisatieverandering. Hij heeft veel ervaring opgedaan in het ontwikkelen- en uitvoeren van uiteenlopende trainingstrajecten voor diverse klanten. Op 1 februari 2011 heeft hij zijn eigen bedrijf gestart. Hij is bekwaam, zowel in groepsverband als individueel. Hij is zeer leergierig en hij zet anderen graag in de leerstand. Hij haalt bijzonder veel energie uit het werken met mensen en groepen en het begeleiden van leerprocessen.

Twee studies heeft Rogier Berghauser Pont succesvol afgerond: Fysiotherapie aan de hogeschool in Enschede en Gezondheidswetenschappen (Doctoraal en Master’s Degree, Arbeid & Gezondheid) aan de universiteit in Maastricht.

Zijn missie:
Mensen op weg helpen in het bereiken van meer geluk, betere prestaties en meer voldoening in werk en privéleven. Met als missie om individuen, teams en organisaties beter te laten functioneren.

Zijn visie:
Het is belangrijk om betekenis te voelen! Velen vinden betekenis in hun werk. Voor anderen kan dat meer in de hobby sfeer liggen of in de omgang met mensen van wie ze houden. Het gaat er uiteindelijk om, dat je ontdekt: 1. wat je leuk vindt en 2. waar je goed in bent. Als je in je kracht zit dan kan je schitteren en voldaan terug kijken op elke de dag die is geweest.

Klassiek denken is denken vanuit problemen en dat is niet de juiste route om succesvol te veranderen. Andersom is veel beter, namelijk oplossingsgericht denken en werken. In trajecten die Rogier Berghauser Pont begeleidt ligt de focus vooral op iemands sterke punten.

Sport is zijn passie. Hardlopen en wielrennen doet hij het liefst elke dag. Lid van wielerclub ’t Verzetje in Bemmel. Andere liefhebberijen van hem zijn:

  • zijn kinderen zien opgroeien,
  • fotografie (trouwreportages, portret en sport),
  • koken en eten.
  • goede koffie en een fris biertje

imagesCA2HVPS5